Снимка trafficnews.bgДве петокласнички от СУ Свети Климент Охридски в Пещера бяха отличени

...
Снимка trafficnews.bgДве петокласнички от СУ Свети Климент Охридски в Пещера бяха отличени
Коментари Харесай

Ученички намериха портфейл с пари, ръкуват се с полицейски шеф

Снимка trafficnews.bg

Две петокласнички от СУ „ Свети Климент Охридски "  в Пещера бяха отличени за доблестната им постъпка. Симона Етова и Селин Айдън са ученички в СУ „ Свети Климент Охридски ” в Пещера, само че са родом и живеят в Брацигово, написа trafficnews.bg.

На 14 май двете деца забелязали на улицата изгубен мъжки портфейл. Взели го, открили, че вътре има неголяма сума пари, много персонални документи и неотложно подали сигнал на телефон 112. С тях се свързали чиновници на полицейското ръководство в Пещера и двете девойки предали изгубените движимости на служителите на реда.

Органите на реда бързо се свързали със притежателя им, който бил доста удовлетворен от щастливата развръзка. Мъжът работел в чужбина и загубата на персоналните документи щяла да му донесе доста усложнения и неудобства.

Днес в наличието на техните съученици и преподаватели Симона Етова и Селин Айдън бяха отличени за достойната си постъпка. Началникът на „ Криминална полиция ” в РУ-Пещера старши контрольор Христо Георгиев връчи на децата почетни грамоти на полицейското ръководство.

Той изрази благодарността на всички чиновници на ръководството и съобщи, че постъпката им е заслужен образец за подражателство от страна както на възрастните, по този начин и на младежите.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР